ترجمه اساسنامه کروه کاربران لینوکس مصر


این اساسنامه یک ترجمه از اساسنامه گروه کاربران لینوکس مصر است. در این ترجمه تنها نام کروه کاربران لینوکس اصفهان جایگزین شده است تا مطالب ملموس تر باشد. متن اصلی این اساسنامه در آدرس http://www.eglug.org/charter قرار دارد.

فصل ۱ – عنوان

عنوان گروه٬ گروه کاربران لینوکس اصفهان و یا IsfahanLUG

دامنه اینترنتی گروه کاربران لینوکس اصفهان IsfahanLUG.org است

فصل ۲ – اهداف (به چه دلیل گروه کاربران لینوکس اصفهان وجود دارد)

به منظور تشویق استفاده از نرم‌افزار آزاد/متن باز به صورت کلی و استفاده از گنو/لینوکس به طور خاص
به منظور فراهم کردن یک پشتیبان برای کاربران و مشارکت کنندگان در گنو/لینوکس و نرم‌افزار آزاد/متن باز
به منظوذ ایجاد یک اجتماع فعال٬ پویا و دوستانه از کاربران گنو/لینوکس و نرم‌افزار آزاد/متن باز
به منظور ارتباط و همکاری با دیگر گروه‌ها و سازمان‌های فعال در زمینه نرم‌افزار آزاد/متن باز و فعال بودن به عنوان بخشی از اجتماع جهانی نرم‌اقزار آزاد/متن باز

فصل ۳ – عضویت

عضویت در گروه هیچ هزینه‌ایی ندارد. عضویت در گروه باید برای همه‌ آزاد باشد٬ تنها پیشنیاز برای عضویت در گروه قبول این اساسنامه و مرامنامه گروه است. هر کسی که در سایت گروه ثبت نام کرده است عضو گروه حساب می‌شود.
تمام اعضاء با این اساسنامه محدود می شوند.
کاربران غعال به عنوان عضو به صورت شفاف و بی طرف ٬ بدون نظر خصوصی و برتری به صورت خودکار با سیاستی که در «سیاست طبقه بندی اعضاء» آمده برگزیده می شوند.
اعضاء ارشد (قدیمی) دارای مجوز های بیشتری نیستند٬ اما اجازخ دسترسی بیشتری به منابع IsfahanLUG.org بدون مجوز مدیران و سرپرستان دارند.

فصل ۴ – اصول پایه

۱- گروه کاربران لینوکس اصفهان یک گروه دموکراتیک است. همه هاعضاء حق دارند نظرات خود را اعلام کنند و ورودی و باز خورد داشته باشند و برای مشارکت در راه اندازی و ایجاد یک فرایندهمه اعضا یکسان هستند

۲- گروه کاربران لینوکس اصفهان یک اجتماع شفاف است.
تمام اعضاء اجازه دارند تا از تمام جزئیات گروه کاربران لینوکس اصفهان و فعالیت آن اطلاع داشته باشند. هیچ تصمیم محرمانه‌ایی گرفته نخواهد شد و هیچ روند محرمانه‌ایی که منجربه تصمیمی شود نیز انجام نمی شود . تمام قوانین و سیاستهای گروه باید عمومی باشد و تمام اعضاء در یک فرایند دموکراتیک و باز و شناخته شده بتوانند فعالیتهای مدیران و سرپرستان را بررسی کنند.

۳- گروه یک اجتماع داوطلبانه است و با کمک و ابتکار شحصی افراد زنده است. اعضاء می توانند ایده‌ها و فعالیتهای خود را در زمینه نرم‌افزار آزاد/متن باز را به اجتماع پیشنهاد و این ایده‌ها توسعه دهد و پروژه هایی را که اجتماع آنرا مفید٬ مولد و جذاب می‌داند٬ مدیریت کند.

۴- گروه هیچ مدیریتی را تحمیل نمی‌کند. مدیران و سرپرستان تنها برای پشتیبانی فنی به منظور فعالیت سالم وب سایت و رسیدگی به آن فعالیت می‌کنند. در صورتی که در مقطع زمانی نیاز به رهبری وجود داشت به صورت موقت٬ در زمانی محدود و با هدفی مشخص منصوب خواهد شد.

۵- قانونی وجود ندارد٬ بنابراین هر گونه تصمیم یا فعالیتی یا این اساسنامه را نقض می کند و یا در تضاد با آن است و یا با آن همسو است.

فصل ۵ – سرپرستان

مسئولیت اولیه سرپرستان اطمینان از محتوای IsfahanLUG.org است تا با AcceptableUsePolicy ضدیت نداشته باشد. و مدیریت سایت بر مینای EditorialPolicy به منظور آنکه IsfahanLUG.org برای اعضاء قابل دسترسی و مفید باقی بماند.
سرپرستان همچنین باید در مشاجره‌هایی که بین اعضاء صورت می گیرد دخالت کنند تا مطمئن شوند که به نزاع و دشمنی نمی‌انجامد.
از سرپرستان انتظار می رود تا اعضاء را تشویق کنند اختیار دهند تا در تمام زمینه‌ها در IsfahanLUG.org مشازکت کنند.
ترکیب تبم سرپرستان باید طی فرآیند شفاف و دموکراتیک که در MemmberClassAssignmentPolicy توضیح داده شده تعیین شود.

فصل ۶ – مدیران

مدیر فردی است که مسئولیت و دسترسی نامحدود به IsfahanLUG.org دارد. مدیر نگهدارنده کلمات عبور٬ کلید‌ها و حسابهای وب سایت است و مسئولیت پیاده سازی و نگهداری نیازهای فنی اجتماع را بعهده دارد.
مدیر همچنین مسئولیت کنترل استفاده از منابع بر اساس ResourceUsagePolicy را دارد. کوتاهی یا تخطی یک مدیر از وظایف آن که در MemmberClassAssignmentPolicy شرح داده شده است٬ نباید صورت گیرد.
وظایف و مسئولیت‌های مدیران شامل وظایف سرپرستان که در فصل ۵ توضیح داده شده نیز می‌شود. مدیران نباید تغییرات بنیادی در سایت گروه را بدون توافق اجتماع به صورت یک روند دموکراتیک که در فصل ۷ توضیح داده شده انجام دهند.
ترکیب تیم مدیریت باید طی یک ذوند شفاف و دموکراتیک که در MemmberClassAssignmentPolicy آمده تعیین گردد.

فصل ۷ – رای گیری و گرفتن تصمیم

رای گیری یک روند اساسی در اطمینان از طبیعت دموکراتیک گروه است. مدیران و سرپرستانی که در پیاده سازی این روند کوتاهی کنند از وظایف خود که در MemberClass AssignmentPolicy تخطی کرده‌اند.
تمام اعضاء مجازند تا در تمام رای گیری‌ها شرکت کنند. به غیر از تصمیم گیریهای کوچکی که مربوط به یک رویداد کوچک یا اتفاقی خاص هستند٬ در این حالت تنها شرکت کنندگان در آن ذویداد مجاز به رای دادن می‌باشند.

- چطور باید مطرح شود
رای گیری باید در ابتدا در اجتماع مطرح شود. یک موضوع مهم٬ موافقت برای رای گیری است. حداقل رای برای شروع رای گیری ۲۷ رای است. برای تسهیل در تصمیم گیری٬ رای هر عضو ارشد دارای ۳ امتیاز و رای هر مدیر دارای ۹ امتیاز است.

- حداقل رای
کمترین مقدار رای برای رسمیت رای گیری ۵۱٪ کاربران فعال و مدیران و سرپرستان است.

- رای گیری
زمانی که موردی برای رای گیری مورد قبول واقع شد. ظرف ۲۴ ساعت پست رای گیری باید توسط مدیران و سرپرستان در سایت قرار داده شود و اعلان عمومی گردد تا همه اعضاء در رای گیری شرکت کنند و رای گیری باید به مدت ۱۰ روز باز بماند.
یک درخواست برای اخذ رای می تواند شامل درخواست یک دوره زمانی طولانی تر برای رای گیری باشد. که تایید یک درخواست رای‌گیری به معنای تصویب دوره رای گیری نیز می‌باشد.
در صورتی که حداقل تعداد برآورده نشد٬ رای گیری برای یک دوره دیگر باز خواهد ماند. در صورتی که در دوره دوم نیز تعداد آراء به حد نصاب نرسید ٬ می تواند نشانه آن باشد که اعضاء فعال از گروه دور شده‌اند٬ بنابراین تمام اجتماع باید به بحث در مورد ریشه های این مشکل بپردازند.. در صورتی که در طول بحث جمع با اهمیت رسیدن به نتیجه با رای‌گیری موافق باشند٬ رای‌گیری برای دوره سوم باز می‌ماند و نتیجه این رای‌گیری در دوره سوم مورد قبول و کافی است.

- نتیجه
دو سوم اکثریت آراء به نتیجه اعتبار می‌بخشند. تمام آراء مساوی هستند.
زمانی که دوره رای گیری سپری می‌شود٬ بدون آنکه به حدنصاب دو سوم برسد گزینه‌های که پایین ترین رای را داشتند٬ از رای گیری خارج می‌شوند و زمانی که تعداد انتخاب ها به ۲ عدد کاهش یافت٬ زای‌گیری تکرار می‌شود. در صورت عدم به دست آوردن اکثریت می‌تواند نشان وجود مشکل در جمع باشد. در این صورت تمام اجتماع باید به بحث بنشینند و اختلافات را حل کنند.
بعد از بحث٬ جمع ممکن است با تکرار آخرین رای‌گیری بدون تغییر در روند رای گیری موافقت کنند. اگر بعد از تکرار رای‌گیری دو سوم اکثریت آراء حاصل نشد٬ اکثریت بدست آمده کافی خواهد بود.

فصل ۸ – اصلاح

اساسنامه به طور اخنیاری می تواند یک بار در سال بازنگری شود
این روند به صورت زیر انجام خواهد شد:
۱- بحث در تاریخ ۱۰july انجام خواهد شدتا اعضاء بتوانند نظرات خود را در مورد پیشنهادات اصلاح٬ مطرح کنند.
۲- این بحث در تاریخ ۲۰ july بسته خواهد شدو رای گیری در مورد آن انجام می‌گیرد تا مشخص شود که آیا این موضوعات ضرورتی برای بازنگری اساسنامه هستند یا نه.
۳- پس از پایان رای گیری مدیران٬ سرپرستان و کاربران ارشد عهده دار تهیه نسخه جایگزین اساسنامه اصلاح شده در روندهای روشن و شفاف می‌گردند. آنها ممکن است خواستار بازخورد از طرف بقیه اجتماع باشند.
۴- زمانی که اساسنامه اصلاح شد٬ اساسنامه جدید به رای گذاشته می‌شود
۵- در صورتی که در پایان Aug اساسنامه جدید برای تصویب ارائه نشد نسخه قدیمی برای یک سال دیگر معتبر خواهد بود.

ویرایش

اولین نسخه این اساسنامه ترجمه مستقیمی از EGLUG Charter است که در تاریخ ۸۶/۱/۳۰ توسط بهراد اسلامی‌فر انجام شده است