دستورالعمل برگزاری جلسات

هدف

این دستورالعمل راهنمای اعضاء برای انتقال تجربیات در برگزاری جلسات عمومی خواهد بود. در این دستورالعمل خصوصیات و روند هایی برای هر یک از بخش های جلسه مشخص خواهد شد. علاوه بر آن این متن شفاف کننده فعالیت های مطلوب و یا غیر مطلوب در جلسات می باشد.


سرفصل مطالب

سرفصل های این دستورالعمل:

  • زمانبندی جلسه
  • اعلام برنامه هر جلسه
  • ارائه سمینار
  • فعالیت زیر گروه ها
  • پرسش‌های رایج


زمانبندی جلسه

مطمئنا زمان و مکان جلسه وابستگی زیادی با پشتیبان گروه و مکان در اختیار قرار داده شده دارد. اما زمانبندی این زمان، یعنی هفته ای یک بار حدود دوساعت جلسات عمومی بر عهده مدیر جلسه است. ای زمان باید به شکلی پوشش داده شود که هدف‌های تشکیل جلسه را پوشش دهد.
دو بخش اصلی برای جلسات وجود دارد که در صورت عدم گنجاندن آن ها در برنامه جلسات با استقبال مواجه نخواهد شد:

  • ارائه سمینار
  • جلسه آزاد

ارائه سمینار در جای خود بررسی خواهد شد. جلسه آزاد یکی از بخش های مهم جلسات عمومی است. این زمانی است که کاربران می توانند مشکلات خود را با یکدیگر در میان بگذارند، ارتباط برقرار کنند و فعالیت مشترک آتی را برنامه ریزی نمایند. و معمولا بین ۴۵دقیقه تا یک ساعت از زمان جلسات را به خود اختصاص می دهد.
علاوه بر این دو برنامه ممکن است، برنامه های دیگری توسط اعضاء پیشنهاد شود. مانند:

  • خبر
  • صحبت زیر گروه ها
  • در خواست صحبت یکی از اعضاء

زمان تجربه شده برای این برنامه های اضافی بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه است و هر چه کوتاه تر و تعدد کمتر باشند جزاب تر خواهند بود. <note tip> توجه: در خواست هر گونه صحبت و ارائه های کوچک توسط افراد و یا زیر گروه ها باید با مدیر جلسات هماهنگ شود تا آشفتگیی در جلسات ایجاد نکند. در صورتی که مطلب تبلیغاتی یا فنی است و نیاز به بررسی داشته باشد، بهتر است، سه روز قبل از برنامه با مدیر جلسات اطلاع داده شود. </note>

اعلام برنامه ها

اعلام برنامه ها توسط مدیر جلسات و از دو طریق، صفحه اول وب سایت و لیست پستی اصلی (ilug) گروه کاربران لینوکس اصفهان انجام خواهد شد. به دلیل آنکه در بیشتر مواقع برنامه های تا روز آخر مشخص نیست . معمولا برنامه کامل جلسه یک روز قبل از جلسه عمومی اعلام می شود.

ارائه سمینار

مهمترین نکته در مورد سمینار های گروه محتوای مورد تایید برای ارائه است. موضوع و محتوای سمینار باید در سه دسته زیر قرار بگیرد:

  • مباحث عمومی کامپیوتر - مانند: برنامه نویسی شیئ گرا
  • معرفی یک نرم افزار آزاد (بر روی هر بستری) - مانند: معرفی نرم افزار امیر
  • گنو/لینوکس و نرم افزار آزاد/ متن باز - مانند: مجوز های آزاد یا نصب نرم افزار در توزیع دبیان

ارائه سمینار در مورد نرم افزار های غیر آزاد مجاز نیست. و هر گونه تبلیغ چنین محصولاتی در حاشیه سمینار با هماهنگی سرپرستان و طبق سیاست تبلیغات خواهد بود.
سمینارها باید قبل از ارائه از لحاظ سطح سمینار و تسلط فرد سمینار دهنده ارزیابی و طبقه بندی شود. به همین علت در صورت درخواست ارائه سمینار توسط هر شخص باید فایل ارائه سمینار و یا پیش نویس آن توسط سرپرستان بررسی واعلام سطح گردد. <note warning> توجه: از اهداف مهم گروه کاربران لینوکس اصفهان فعال کردن کاربران و تبادل اطلاعات است. سرپرستان و مدیران این اجازه را ندارند تا از ارائه سمیناری که در چهارچوب سرفصل های مجاز گروه قرار دارد، به هر دلیلی، از جمله ناپختگی مطلب، کمی محتوا و … جلوگیری کنند. </note> سمینار در دو دسته زیر گنجانده می‌شود:

  • تخصصی
  • عمومی

معیار عمومی بودن یک موضوع این است که مطلب جنبه اطلاعات عمومی، گزارش و یا معرفی را داشته باشد. و معیار تخصصی بودن آن است که نحوه پیاده سازی، اجرا، پیکربندی و استفاده از محصول، سرویس و یا ابزاری را داشته باشد.
علاوه بر تقسیم موضوعی سمینار به دو دسته تخصصی و عمومی محتوای ارائه و تسلط و تجربه شخص ارائه دهنده نیز به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:

  • آش خور
  • کهنه کار
  • نیازموده

هر شخصی دارای سه ویژگی زیر باشد، در دسته «آش‌خور» قرار می‌گیرد.

  1. سمینار اول
  2. فایل ارائه نا مرتبط با موضوع ارائه (محتوا نام سمینار را پوشش نمی دهد و یا برعکس)
  3. موضوع و محتوای ناپخته

هر شخصی دارای ویژگی های زیر باشد به عنوان کهنه کار قلمداد می‌شود:

  1. ارائه در زمینه تخصصی شخص باشد
  2. چندین بار به ارائه سمینار پرداخته باشد
  3. فایل ارائه مناسب با سرفصل های کامل
  4. پخته بودن موضوع در فایل ارائه مشخص باشد.

در بعضی از ارائه ها با وجود آنکه مطلب کاملا پخته و مناسب به نظر می آید ولی نحوه ارائه مشخص نیست. و یا فایل ارائه ای ضعیف از طرف یک نفر با سابقه سمینارهای خوب تحویل داده شده است. در این ارائه این ارائه دهنده در دسته نیازموده قرار می گیرد.

فعالیت زیر گروه ها

؟؟

پرسش‌های رایج

چرا دوشنبه ها؟

یکی از سؤالات دائمی تازه واردان به گروه کاربران لینوکس اصفهان همین است. چرا دوشنبه ها؟
دوشنبه در همان اولین جلسه‌های اصفهان لاگ انتخاب شد. اولین گزینه که به ذهن همه خواهد آمد پنج شنبه ها است. ولی بدترین روز برای جلسات عمومی همین روز است. زیرا که اغلب دوستان در گیر خانواده هستند و معمولا در جلسات نمی‌توانند شرکت کنند. به دلیل آنکه روز های دیگر نیمه دوم هفته مانند سه شنبه و چهار شنبه روز های انتخابی گروه های دیگر در شهرهای مختلف بود، برای ایجاد تفاوت ;-) ، روز دوشنبه انتخاب شد و به این ترتیب تمامی جلسات گروه در روز دوشنبه برگزار شد.


ویرایش

«نسخه ۰.۱»