Table of Contents

فصل ۱ – عنوان

عنوان گروه، گروه کاربران لینوکس اصفهان و یا IsfahanLUG، که از این پس به اخنصار گروه خوانده می‌شود.

دامنه اینترنتی گروه کاربران لینوکس اصفهان IsfahanLUG.org است

فصل ۲ – اهداف (به چه دلیل گروه کاربران لینوکس اصفهان وجود دارد)

* به منظور تشویق استفاده از نرم‌افزار آزاد/متن باز به صورت کلی و استفاده از گنو/لینوکس به طور خاص
* به منظور فراهم کردن یک پشتیبان برای کاربران و مشارکت کنندگان در گنو/لینوکس و نرم‌افزار آزاد/متن باز
* به منظور ایجاد یک اجتماع فعال، پویا و دوستانه از کاربران گنو/لینوکس و نرم‌افزار آزاد/متن باز
* به منظور ارتباط و همکاری با دیگر گروه‌ها و سازمان‌های فعال در زمینه نرم‌افزار آزاد/متن باز و فعال بودن به عنوان بخشی از اجتماع جهانی نرم‌اقزار آزاد/متن باز

فصل ۳ – عضویت

عضویت در گروه هیچ هزینه‌ایی ندارد. عضویت در گروه باید برای همه‌ آزاد باشد، پیشنیازات لازم برای عضویت در گروه قبول این اساسنامه و مرامنامه گروه و همچنین شرایط مندرج در «سیاست طبقه بندی اعضاء» می‌باشد.

تمام اعضاء با این اساسنامه محدود می شوند.

کاربران فعال در یک فرآیند شفاف، دوستانه، بی طرف، هدف مند و بدون نظر خصوصی که در «سیاست طبقه بندی اعضاء» آمده، به طور خودکار به عنوان «عضو ارشد» برگزیده می شوند.
اعضاء ارشد دارای مجوز های بیشتری نیستند، اما اجازه دسترسی بیشتری به منابع IsfahanLUG.org بدون مجوز مدیران و سرپرستان دارند.

فصل ۴ – اصول پایه

۱- گروه کاربران لینوکس اصفهان یک گروه دموکراتیک است.
همه اعضاء حق دارند نظرات خود را اعلام کنند و ورودی و باز خورد داشته باشند و برای مشارکت در راه اندازی و ایجاد یک فرایند همه اعضاء یکسان هستند.

۲- گروه کاربران لینوکس اصفهان یک اجتماع شفاف است.
تمام اعضاء اجازه دارند تا از تمام جزئیات گروه کاربران لینوکس اصفهان و فعالیت آن اطلاع داشته باشند. هیچ تصمیم محرمانه‌ایی گرفته نخواهد شد و هیچ روند محرمانه‌ایی که منجربه تصمیمی شود نیز انجام نمی شود . تمام قوانین و سیاستهای گروه باید عمومی باشد و تمام اعضاء در یک فرایند دموکراتیک، باز و شناخته شده باید بتوانند فعالیتهای مدیران و سرپرستان را بررسی کنند.

۳- گروه یک اجتماع داوطلبانه است و با کمک و ابتکار شخصی افراد زنده است.
اعضاء می توانند ایده‌ها و فعالیتهای خود را در زمینه نرم‌افزار آزاد/متن باز را به اجتماع پیشنهاد و این ایده‌ها را توسعه دهند و پروژه هایی را که اجتماع آنرا مفید، مولد و جذاب می‌داند را مدیریت کنند.

۴- گروه هیچ مدیریتی را تحمیل نمی‌کند.
مدیران و سرپرستان تنها برای پشتیبانی فنی و مدیریتی به منظور فعالیت سالم وب سایت و رسیدگی به آن و برگزاری منظم و مناسب جلسات فعالیت می‌کنند. در صورتی که در مقطع زمانی نیاز به رهبری وجود داشت به صورت موقت، در زمانی محدود و با هدفی مشخص منصوب خواهد شد.

۵- قانونی وجود ندارد، به جز آنکه هر گونه تصمیم یا فعالیتی یا این اساسنامه را نقض می کند و یا در تضاد با آن است و یا با آن همسو است.

فصل ۵ – سرپرستان

مسئولیت اولیه سرپرستان اطمینان از محتوای IsfahanLUG.org است تا با «سیاست مباحث مورد قبول» ضدیت نداشته باشد.

سرپرستان همچنین باید در مشاجره‌هایی که بین اعضاء صورت می گیرد دخالت کنند تا مطمئن شوند که به نزاع و دشمنی نمی‌انجامد.

از سرپرستان انتظار می رود تا اعضاء را تشویق کنند اختیار دهند تا در تمام زمینه‌ها در IsfahanLUG.org مشارکت کنند.

ترکیب تبم سرپرستان باید طی فرآیند شفاف و دموکراتیک که در «سیاست طبقه بندی اعضاء» توضیح داده شده تعیین شود.

فصل ۶ – مدیران

تیم مدیریتی «گروه» شامل دونفر است: ۱- مدیر دامنه ۲- مدیر جلسات

۱- مدیر دامنه
مدیر دامنه فردی است که مسئولیت و دسترسی نامحدود به IsfahanLUG.org دارد. مدیر نگهدارنده کلمات عبور، کلید‌ها و حسابهای وب سایت است و مسئولیت پیاده سازی و نگهداری نیازهای فنی گروه را بعهده دارد.

مدیر دامنه همچنین مسئولیت کنترل استفاده از منابع بر اساس «سیاست استفاده از منابع» را دارد. کوتاهی یا تخطی یک مدیر از وظایف آن که در «سیاست طبقه بندی اعضاء» شرح داده شده است، نباید صورت گیرد.

مدیر به غیر از مدیریت هاستینگ، می تواند مدیریت انجمن و نرم‌افزار سایت را به یک یا چند تن از سرپرستان تفویض کند.

۲- مدیر جلسات
مسئولیت هماهنگی برای برگزاری مناسب جلسات فیزیکی بر عهده مدیر جلسات است. مدیر جلسات مسوول پیگیری برای مکان مناسب در زمانی مناسب برای برگزاری جلسات فیزیکی می‌باشد. مدیریت هر جلسه فیزیکی با توجه به «سیاست برگزاری جلسات» انجام می گیرد.

در صورت نیاز برای ارتباط با سازمان‌ها، ارگانها، موسسات و … و نیاز برای معرفی مدیر به آنها، مدیر جلسات به عنوان مدیر گروه به آنها معرفی خواهد شد.

وظایف و مسئولیت‌های مدیران شامل وظایف سرپرستان که در فصل ۵ توضیح داده شده نیز می‌شود. مدیران نباید تغییرات بنیادی در سایت و نحوه برگزاری جلسات گروه را بدون توافق اجتماع و بدون یک روند دموکراتیک که در فصل ۷ توضیح داده خواهد شد، انجام دهند.

فصل ۷ – رای گیری و گرفتن تصمیم

رای گیری یک روند اساسی در اطمینان از طبیعت دموکراتیک گروه است. مدیران و سرپرستانی که در پیاده سازی این روند کوتاهی کنند از وظایف خود در «سیاست طبقه بندی اعضاء» تخطی کرده‌اند.
تمام اعضاء مجازند تا در تمام رای گیری‌ها شرکت کنند. به غیر از تصمیم گیریهای کوچکی که مربوط به یک رویداد کوچک یا اتفاقی خاص هستند، در این حالت تنها شرکت کنندگان در آن رویداد مجاز به رای دادن می‌باشند.

- چطور باید مطرح شود
رای گیری باید در ابتدا در اجتماع مطرح شود. یک موضوع مهم، موافقت برای رای گیری است. حداقل رای برای شروع رای گیری ۲۷ رای است. برای تسهیل در تصمیم گیری، رای هر عضو ارشد دارای ۳ امتیاز و رای هر سرپرست/مدیر دارای ۹ امتیاز است.

- حداقل رای
گمترین مقدار رای برای رسمیت رای گیری میانگین حضور اعضاء گروه در ۵ جلسه گذشته است.

- رای گیری
زمانی که موردی برای رای گیری مورد قبول واقع شد، باید در نزدیکترین جلسه، روز رای گیری اعلام عمومی گردد و اعلامیه رای گیری به لیست پستی ارسال شود تا همه اعضاء در رای گیری شرکت کنند. رای گیری باید در یکی از جلسات گروه انجام شود.

کلیه این امور و برنامه ریزی برای انجام رای گیری به عهده مدیران و سرپرستان می باشد.

در صورتی که حداقل تعداد برآورده نشد، رای گیری برای یک دوره دیگر در جلسه آینده ادامه پیدا می کند و نتیجه این رای‌گیری در دوره دوم، حتی در صورت نرسیدن به حداقل تعداد رای دهندگان مورد قبول و کافی است. در دوره دوم مجددا رای گیری نمی شود، بلکه آراء جدید اضافه می شود.

- نتیجه
۵۱ درصداکثریت آراء به نتیجه اعتبار می‌بخشند. تمام آراء مساوی هستند.

زمانی که دوره اول رای گیری سپری می‌شود، بدون آنکه به حدنصاب ۵۱ درصد برسد گزینه‌های که پایین ترین رای را داشتند، از رای گیری خارج می‌شوند و زمانی که تعداد انتخاب ها به ۲ عدد کاهش یافت، زای‌گیری تکرار می‌شود.

فصل ۸ – اصلاح

اساسنامه به طور اختیاری می تواند یک بار در سال بازنگری شود.
این روند به صورت زیر انجام خواهد شد:
۱- بحث در تاریخ « ۱۵ تیر » انجام خواهد شد تا اعضاء بتوانند نظرات خود را در مورد پیشنهادات اصلاح، مطرح کنند.
۲- این بحث در تاریخ « ۱ مرداد » بسته خواهد شد و رای گیری در مورد آن انجام می‌گیرد تا مشخص شود که آیا این موضوعات ضرورتی برای بازنگری اساسنامه هستند یا نه.
۳- پس از پایان رای گیری مدیران، سرپرستان و کاربران ارشد عهده دار تهیه نسخه جایگزین اساسنامه اصلاح شده در روندهای روشن و شفاف می‌گردند. آنها ممکن است خواستار بازخورد از طرف بقیه اجتماع باشند.
۴- زمانی که اساسنامه اصلاح شد، اساسنامه جدید به رای گذاشته می‌شود.
۵- در صورتی که در پایان « مرداد ماه » اساسنامه جدید برای تصویب ارائه نشد نسخه قدیمی برای یک سال دیگر معتبر خواهد بود.

فایل های پیش نویس

پیش نویس اساسنامه جدید در این اینک قابل دانلود است1.pdf

ویرایش

*« نسخه ۰/۱ » این اساسنامه ترجمه مستقیمی از EGLUG Charter است که در تاریخ۳۰ فروردین ۱۳۸۷ توسط بهراد اسلامی‌فر انجام شده است.
*« نسخه ۱ » در تاریخ ۱۴ خرداد ۱۳۸۷ توسط بهراد اسلامی‌فر و آربی باغومیان ویرایش شده است.